ESMER PİRİNÇ

ESMER PİRİNÇ

26 Temmuz 2010 Pazartesi

HAFİF TARİFLER

IZGARADA KABAKLI BÖREK

Tatlının ardından yeni hafif tarifim çok doyurucu ve lezzetli bir börek.
Düşük kalorili, posa içeriği yüksek bu böreği çok kolay hazırlayacaksınız.

TARİFİ:

2 su bardağı kepekli un,
1 su bardağı su,
2 yemek kaşığı (omega 3 destekli) yumuşak margarin,
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
1 yemek kaşığı zeytin yağı
karabiber, tuz, kırmızı biber

Un, su ve tuzu derince bir kapta hamur haline getirin.
Hamurdan 10 adet beze yapıp, her birini 20 santim çapında açın.
Diğer tarafta içini hazırlamak için kabakları doğrayın.
Tuz , kırmızı biber ve karabiberi ekleyip kabaklar suyunu çekene kadar pişirin .
Açtığınız hamurların yarısına denk gelecek şekilde hazırladığınız içten, 1 yemek kaşığı dolusu koyup D şeklinde katlayın.
Yapışmasını sağlamak için varsa hamur ruleti ile kesin veya parmaklarınızla bastırarak hamurları yapıştırın.
Hazırladığınız börekleri teflon tavaya her börek için 1 çay kaşığı sıvı yağ koyup, altını üstünü çevirerek pişirin (veya börekleri tost makinesini kızdırıp, biraz yumuşak margarinle yağladıktan sonra arkalı önlü pişirebilirsiniz).

Toplam :10 porsiyon
1 porsiyonun enerjisi: 125 kcal
Diyet yapanlar için değişim ölçüsü: 1sebze + 1 dilim ekmek

Sağlıklı ve fit günler dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder