ESMER PİRİNÇ

ESMER PİRİNÇ

22 Temmuz 2010 Perşembe

HAFİF TARİFLER

FIRINDA MÜCVER

Kızarmış mücverinde tadı başka...
Bunu demeden önce hadi bu tarifi deneyin bundan sonra kızarmış hali size çok ağır gelecek.
Hem çok sağlıklı hem de doyurucu olduğunu görüp sık sık yemek isteyeceksiniz.

½ kg kabak
120 g kuru soğan
1 demet dereotu
2 adet yumurta
2/3 su bardağı un
80 light kaşar peyniri
Tuz, karabiber
¼ tatlı kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kabak rendelenir. Kurusoğan ve dereotu ince ince doğranır. Un, yumurta, soğan, dereotu, peynir, karabiber, tuz, karbonat ve 1 yemek kaşığı yağ kabağa eklenir, iyice karıştırılır. Fırın tepsisi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlanır. Üzerine karışım eklenir. Önceden ısıtılmış 175 derecede 30 dk pişirilir.


Toplam Ölçü: 6 porsiyon

Porsiyon ölçüsü: 1 orta dilim (188kal)

Diyet yapanlar için değişim ölçüsü: 1 köfte kadar et +1 dilim ekmek +1 porsiyon sebze

Sağlıklı ve fit günler dilerim...

1 yorum:

  1. Çok başarılı bir tarif,herkese tavsiye edilir. Bu hafta mücver küründeyim:))

    YanıtlaSil