ESMER PİRİNÇ

ESMER PİRİNÇ

5 Kasım 2010 Cuma

KOLESTEROL VE BESİNLER

Kolesterolümüzün yükselmemesi için şu besinlerden uzak durmalıyız:

*Kuyrukyağı, içyağı, tereyağı gibi hayvani kaynaklı katı yağlar.
*Kızartmalar(cips vb.), kavurmalar
*Sakatatlar, karaciğer, dil, böbrek, beyin, yürek, işkembe vb.
*Salam, sucuk, sosis, pastırma ve jambonlar.
*Kaymak, krema, mayonez, çikolata, tahin helvası gibi çok yağlı yiyecekler.
*Alkol ve alkollü içecekler.
*Kuruyemişler.
*Hazır soslar.

NOT:
*Haftada bir maksimum iki kez 1 yumurta tüketin.
*haftada 1-2 kez kuru baklagil tüketin.
*Kabuklarıyla yenebilen meyve ve salataları kabuklu tüketiniz.

Kolesterol ve fındık

1998 yılında yayınlanan, 86.000 hastayı içeren, 14 yıllık takibi olan bir çalışmada haftada en az 140 gram fındık yiyenlerde kalp ve damar hastalıklarına daha az rastlanmıştır.
Yapılan başka çalışmalarda da fındığın iyi kolesterolü (HDL)yükselttiği ve kötü kolesterolü (LDL)düşürdüğü gösterilmiştir.
Ancak 5 adet fındığın 1 tatlı kaşığı yağ kadar kalorisi olduğunu unutmayıp fazla miktarlarda tüketmeyelim:)

Sarımsak:

Günde üç diş sarımsak yediğimizde vücuttaki zararlı kolesterol seviyesi(LDL) düşürülürken, yararlı kolesterol(HDL) seviyesi de yükseltilir; böylece kalp hastalığı riskini düşürmüş oluruz.

Sağlıklı ve fit günler dilerim...




2 yorum:

  1. oo, çok teşkr ederim yazdıkların için, eşimin kolestrolunun niye yüksek olduğunu çözdüm: kuruyemişlerr:)))
    sincap eşim bayılır fındık fıstık, bademe, avuç avuç değil kase kase yer :))
    sevgileer canmm

    YanıtlaSil
  2. ben teşekkür ederim izlediğin için :)
    besinlerle ilgili bölüm devam edecek modavesaire
    daha cok faydalı tarifler vericem kolesterol için eşine selamlar :)

    YanıtlaSil