ESMER PİRİNÇ

ESMER PİRİNÇ

17 Ocak 2011 Pazartesi

SİYAH ÇAY VE YEŞİL ÇAY

Çay ilk defa Milattan Önce 2737 yılında, Çin İmparatoru tarafından, kaynayan suya çay yapraklarının düşmesi sonucu, tesadüfen bulunmuştur.
Kaynayan suda oluşan farklı renkteki karışımın aroması ve tadı beğenilmiş, önce Çin’e, oradan da tüm dünyaya yayılmıştır.
Çay dünya üzerinde sudan sonra en çok tüketilen içecektir ve kişi başına tüketiminin yılda ortalama olarak yaklaşık 40 L. olduğu belirtilmektedir.
Ülkemiz için ise bu oran dünya ortalamanın üzerindedir.Türkiye’de en çok tüketilen çay çeşidi de siyah çaydır.

POŞET ÇAYLAR

Metal zımbalı poşet çay,sıcak suyun içine girdiğinde ve uzun süre bekletildiğinde, çay poşetindeki metal çözünerek vücutta birikebilir.
Bunun sonucunda çeşitli hastalıklar ortaya çıkabilir.
Özellikle limonlu çay içenler kesinlikle metal zımbalı poşet çay kullanmayın. Çünkü limon, asit özelliğinden dolayı metalle tepkimeye girip metalin çözülmesine ve vücuda daha fazla metal yüklenmesine neden olur.

Bu haftayı siyah ve yeşil çaya ayırdım.
Hergün yeni bilgilere yer vereceğim.

Sağlıklı ve fit günler dilerim...


4 yorum:

  1. hmm. ben de bi haftadır geri döndüm yeşil çay içmeye.. hem dişlerimi da karartmıyo..

    YanıtlaSil
  2. o zaman hemen seninle bir çalışmayı paylaşayım modavesaire: 2006yılında 500kişi üzerinde hollanda da yeşil çay ve diş sağlığı üzerine yapılmış, düzenli çay içmenin diş çürüklerini önlemeye yardımcı olduğu ve diş çürüklerinin ciddiyetini azaltmada etkili olduğu ispatlanmıştır zaten sende bunu farketmişsin :)
    teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. ben tambi yeşil çay hastasıyım, özellikle liptonun naneli yeşil çayına bayılıyorum, peki sallama çay mı demleme mi daha iyi sence?

    YanıtlaSil
  4. demleme tercih etmen en sağlıklısı noraashira poşet cayların sağlığı etkileyen yan etkilerinden bahsetmiştim. Yaseminlisini de denemeni öneririm:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil