ESMER PİRİNÇ

ESMER PİRİNÇ

27 Ocak 2011 Perşembe

ÇAY KANSIZLIĞA SEBEP OLABİLİR Mİ?

Yemeğin bitiminden sonraki 1 saat içinde tüketilen 150 ml(1kupa) koyu siyah çayın, öğündeki demir emilimini arttıran C vitamini ve diğer faktörlere rağmen, emilimi % 75- 80 oranında azalttığı biliniyor.

Siyah çayın bu negatif etkiyi yeşil çaydan 2 kat, bitki çaylarından 3 kat fazla gösterdiği saptanmıştır .

Diyetinizde yapacağınız bazı değişiklikler siyah çayın demir yetersizliği anemisine neden olma ihtimalinin en aza indirilmesine yardımcı olacaktır:

BUNLAR NELERDİR?

• Yemekler ile çay arasında en az 1 saat fark olmalı,

• Hayvansal kaynaklı besinlerle C vitamini içeren sebze meyveler eş zamanlı tüketilmeli,

• Şekerle birlikte tüketilen çaydaki asit miktarı artıracağından bağırsaklardaki gerginliği artırarak şişkinliğe neden olur. Ayrıca karaciğerin yorulmasına neden olur. Çaya atılacak 3 tatlı kaşığı şeker yerine
1 orta boy meyve
veya
1 tabak sebze yemeği
veya
1 çay bardağı süt aynı kaloride ve daha sağlıklıdır.

Sağlıklı v fit günler dilerim...


2 yorum:

  1. çok doğru dedikleriniz. ah bi eşime bunu anlatabilsem. bi de doktor kendisi ama yemeğin üzerine siyah çay içmekten kendisini alamıyor:)) bi ara yeşil çay içiyorduk evde bitince unuttuk kendisini:) bi ara alayım da yeşil çaya dönelim ailecee:)
    sevgiler.. meraklea bekliyorum ilerki yazınızı:)

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederm modavesaire:)
    hemen yeşil çay al, yaseminlisini çok severek tüketiyorum ben ama poşet değil tabiki:))
    1 saat sonrada açık siyah çay içebilir ama en fazla 3 çay bardağı:)

    sevgiler...

    YanıtlaSil