ESMER PİRİNÇ

ESMER PİRİNÇ

3 Ağustos 2010 Salı

SELÜLİTİN DOĞAL TEDAVİSİ VAR MI???

Selülit sadece estetik bir durum mudur?

Hayır. Selülit sadece estetik kaygılardan dolayı tedavi edilmemelidir;
selülit ile damar yetmezliği birbirine paralel seyreder. Yani selülit damar yollarında oluşur ve damarları sarar, damar üzerinde baskı oluşturur, bu durumda kan dolaşımını zorlaştırmakta ve varislerin oluşmasına neden olur. dikkat edin eğer selülitleriniz arttıysa selülitli bölgelerinizde minik varisler baş göstermeye başlamış olabilir!!!

Tedavi edilmezse ne olur?


Selülit ilerlerse varise, daha ileri derecede damar yetmezliğine ve gittikçe ciddi boyutlara ulaşan bir sürü soruan neden olabilir.
Yağ hücrelerinin aşırı yayılmasıyla deri altı bağ dokusu etkilenerek vücut normalden daha fazla su tutmaya başlıyor (kendinizi sabahları daha şiş uyanmış buluyorsunuz)ve kan dolaşımı zayıflıyor. Bu da dokuların oksijenlenme oranını azaltarak derinin elastikiyetini azaltarak cildin daha pürüzlü bir hal almasına neden oluyor.


Selülit azaltıcı fonksiyonel besinler

Selülitin bitkisel tedavisinde daha çok bağ dokusu yapısını güçlendiren besinler:

A, C vitaminleri ve Çinko:
Yapılan araştırmalar selülit oluşumunu azaltmada antioksidan öğeler olan A, C vitaminleri ve çinkonun etkili olduğunu görmekteyiz. Özellikle bu antioksidan yapıları içerisinde bulunduran taze meyve ve sebzelerin tüketimine özen göstermelisiniz. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, kurubaklagiller, yağlı tohumlar ve taze meyvelerin günlük tüketimini 6-8 porsiyona kadar çıkarmanız beslenmenizde yapacağınız ilk adım!

Gotu kola;
Uzakdoğu'da Çin, Hindistan ve Endonezya gibi ülkelerde uzun yıllar kullanılmış bir bitki olan Gotu Kola, K vitamini, sodyum, magnezyum ve kalsiyum bakımından da zengindir. Araştırmalar Gotu Kola'nın iltihap giderici etkileri olduğunu ve damarları güçlendirme suretiyle kanın vücutta akışını artırdığını gösteriyor. Bu özelliğinden dolayı özellikle varis ve selülit gibi sorunlara karşı koruyucu ve destekleyici olarak kullanımını öneriyorum.

Biberiye: Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi sayesinde selülit oluşumunu engellemeye yardımcı olan biberiyeyi 1-2 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış olarak 1 bardak kaynar suyla 10 dakika kadar demleyip gün içerisinde 2-3 bardak şeklinde tüketebilirsiniz. Ödem sorununuza da yardımcı olacak.


Ananas: Taze ananasta bulunan bromelin enzimi protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcı bir enzimdir. Kükürtlü bileşikleri de içeren bromelin enzimi sadece protein sindirimine yardımcı olmakla kalmaz, şişkinliğin ve ödemin atılmasına da katkıda bulunur. Böylece selülit oluşumunu engellemeye yardımcı bir meyvedir ancak diyet yapanlar için kalorisi yüksek oldugu için günde maximum 2 ince dilim öneriyorum.


Sağlıklı ve fit günler dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder