ESMER PİRİNÇ

ESMER PİRİNÇ

11 Ekim 2010 Pazartesi

DETOX YAPARKEN NE YENİR?

Gelelim detox yaparken ne yiyeceğimize:

Özellikle Taze yabanmersini: Sadece yarım kase yabanmersini ; beş porsiyon bezelye, brokoli, havuç veya elmadakine eşit miktarda antioksidan içerir.


Porsiyonda Antioksidan miktarı

EN İYİLER ELMA-BÖĞÜRTLEN-YABANMERSİNİ-KİRAZ-CRANBERRY-KIRMIZI ERİK-AHUDUDU-ÇİLEK

ÇOK İYİLER KAYISI-KIRMIZI VEYA YEŞİL ÜZÜM-PORTAKAL-KIRMIZI GREYFURT-ŞEFTALİ-ARMUT-MANDALİNA

İYİLER
MUZ-KİVİ-MANGO-NEKTARİN

ORTA KANTOLUP KAVUNU-KARPUZ

Cildimizi kurtarmak için domates; Likopeni günlük hayatımıza çok rahat alabiliriz. Her sabah kahvaltınızda 1 domates doğrayıp üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (likopen yağda çözülebildiği için çeşitli organlarda daha aktif olarak birikir: karaciğer,akciğer,prostat) ekleyerek tüketn.
Her gün 16 mg likopen alınmalı.

Domates tüketemiyorsanız likopen için alternatifler:
Kırmızı greyfurt( 3 tane),
Guava suyu( 300 cc),
Karpuz (350 gr)

Yağsız ve yeşil olan ISPANAK: Yağ içermeyen bitkiler içinde en önemli folik asit kaynaklarından biridir. Ayrıca çok iyi lutein kaynağıdır.. Ispanak koparıldıktan sonra içerdiği folik asit ve antioksidanlar hızla azalmaya başlar. Dolayısı ile taze ıspanak birkaç gün içinde mutlaka tüketilmedir.
Buzdolabında maksimum 8 gün dayanır.


Yıkanmış ıspanağı salata kurutucusunda iyice kuruttuktan sonra buzdolabındaki sebze bölmesine ağzı açık bir torbada gevşek bir halde muhafaza edebilirsiniz. Çiğ ıspanak tüketemiyorsanız, ıspanağı dört dakikadan uzun süre haşlamamalısınız.(folik asitin nerdeyse tamamı yok olur.)


Brokoli :
Mineral ve demir eksiliğini gideren brokoli vitamin deposudur. Antikarsinojenik (kansere karşı koruyucu ) etkisi yüksek, kalsiyum açısından da oldukça zengin. Dolayısıyla kemik erimesine karşı koruyucu, lif oranı yüksek bir besin. A, E ve C vitaminlerinin yanı sıra içerdiği flavonoidler bakımından bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir özelliğe sahiptir. Antibiyotik vazifesi de görür.

Brokolinin kendine özgü olan selülozik yapısı (lifli yapı) bağırsaklarda oluşan toksinlerin uzaklaştırılmasında (toksin atıcı) ve alınmış olan ağır metallerin emilmesinde büyük rol oynar. Brokolinin bu lifli yapısı, kabızlığı önler. Prostat rahatsızlıklarının kansere dönüşmesinde brokoli güçlü bir önleyicidir. Aynı zamanda, meme, bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı güçlü bir koruyucudur.

Sağlıklı ve fit günler dilerim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder