ESMER PİRİNÇ

ESMER PİRİNÇ

11 Aralık 2010 Cumartesi

30 YAŞ

30lu yaşlar bayanların ‘’daha öncede aynı şeyleri yiyordum ve kilo almıyordum, ama şimdi vücuduma bir şeyler oldu sanki ! Kalınlaştım, yağlandım!!!’’ ifadelerini en yoğun kullandıkları dönem.

Çünkü 30 yaşından sonra vücut her 10 yılda bir metabolik hızını yavaşlatır. Okul, üniversite, master, ilk çalışma yıllarının heyecanının ardından bu yaşta hayatımızı düzene oturtmaya başlıyoruz. Aslında bu düzen bize hareketsiz yaşam riskini de doğuruyor.

Öğrenciliğin ardından ekonomik gücün de artmasıyla; dışarıda yenen yemekler, davetler ve sosyal çevreye bağımlı yaşama, sağlığımıza ve kilomuza göstermemiz gereken özeni gölgeliyor.

Aslında 30’lu yaşlarımızda hala vücudumuza yatırım yapmamız gerekli. Özellikle kemiklerimiz için 35 yaşına kadar kalsiyum alımımıza dikkat etmeliyiz. 35 yaşından sonra kemiklerimizdeki kalsiyum rezervleriyle hayatımıza devam ediyoruz, depolarımızı o güne kadar dolduramadıysak bundan sonra doldurma fırsatını kaçırmış oluyoruz. (35 ten sonra hergün 1 su bardağı süt + 1 su bardağı yoğurt şart)


Kanser görülme yaşınında düşmesiyle jinekolojik muayenenizi 30dan sonra her yıl düzenli yaptırmalısınız.

Dış görünüşünüzün iyi olması ve belirgin şikayetler yaşamıyor olmanız sağlıklı olduğunuzu göstermez. Eğer ailenizde şeker, kalp, yüksek tansiyon ya da kanser öyküsü varsa 30 dan itibaren düzenli sağlık muayenesi yaptırın.


Bu yazımı bugün 30yaşına giren ama hala 18inde gösteren:) canım arkadaşım için yazdım.
Benim bu blogu açmama neden olan ve sizlerle buluşturan çok sevdiğim kıvırcığımın aslında benim tavsiyelerime hiç ihtiyacı yok çünkü kendisine çok özen gösterir, düzenli sporunu yapar , yediklerine çok dikkat eder, incecik ve çok zariftir.

Nice mutlu ve sağlıklı yaşlara BB :)

Seni çok seviyorum…


1 yorum:

  1. hep birlikte canim benim.iyiki benim arkadasim olmussun.ben de seni cok seviyorum:) muck
    BB'in

    YanıtlaSil