ESMER PİRİNÇ

ESMER PİRİNÇ

19 Ağustos 2011 Cuma

Besin Hazırlama ve Pişirme Teknikleri

Besin zinciri tarlada, bahçede ve ahırda üretim ile başlar, işleme, taşıma, depolama, satış, hazırlama, pişirme ve servis aşamalarıyla sofrada son bulur.



Satın Alma Aşamasında Besin Güvenliğinin Sağlanması için Öneriler


• Açıkta satılan besinleri satın almayın,


• Ambalajlı besin satın alırken, ambalajın bozulmamış, yırtılmamış olmasına dikkat edin,


• Etiket bilgilerini okuyun. Etikette aşağıdaki bilgiler yer alır:


• Tarım Bakanlığınca verilen üretim izninin tarih ve sayısı,


• Üretim ya da son kullanma tarihi,


• Üretici firma adı ve adresi,


• içindekiler,


• Miktar ve fiyat,


• Beslenme bilgileri (enerji, yağ, kolesterol, protein, karbonhidrat miktarları, çeşitli beyanlar)


• Çabuk bozulabilen et, tavuk, balık gibi besinleri alışverişin sonunda alın.


• En kısa zamanda (en fazla 2 saat, sıcak havalarda en fazla 1 saat içinde) buzdolabına yerleştirin.


• Donmuş besinleri de alışverişin sonunda alın. Çözünmemiş olmasına dikkat edin.


• Kaynağı bilinmeyen, denetimsiz sokak sütü satın almayın. Pastörize ve dayanıklı kutu sütü tercih edin.


• Kırık, çatlak, kirli yumurta satın almayın. Yumurtaları yıkamadan buzdolabına yerleştirin.

Sağlıklı ve fit günler dilerim...


1 yorum:

  1. sitenizi yeni buldum.bulduğum gibi size bi kaç soru sormak istiyorum.ben 45 kg 1.66 boyundayım kendi sitenizde beden kitle endeksim 16 çıktı yani zayıf ben kilo almak istiyorum şuan tatildeyim doktora gitme gibi düşüncem olmadı bu zamana kadar ama şimdi gitmek istiyorum.etrafımdaki herkes napıcaksın zaten ilerleyen zamanda alıcaksın kilo gidipte vucudunu bi anda bozmanın ne anlamı var diyo her kafadan bi ses çıkınca benimde kafam karışıyo.vucudu bozmadan 5 6 kilo alsam diyorum size de danışmak istedim sizce doktora gitmelimiyim yoksa milletin sözünü dinleyip böle mi kalmalıyım=)) gerçi biraz saçma oldu bi doktor olarak tabiki doktora gidin diceksiniz ama teyid almak en güzeli=)))
    teşekkürler şimdiden...iyi çalışmalar

    YanıtlaSil