ESMER PİRİNÇ

ESMER PİRİNÇ

16 Mayıs 2011 Pazartesi

KUŞKONMAZ

Ülkemizde pek az tanınan ve tüketilen kuşkonmaz bitkisi, Zambakgillerden bir bitki. Anayurdu kesin olarak bilinmeyen kuşkonmazların 150 kadar türü var. Ege ve Akdeniz bölgemizin kıyı kesimlerinde doğal olarak yetişiyor.


100 gr. çiğ (pişirilmemiş) kuşkonmazın besin değerleri:
13-16 kalori
2.2 gr. protein
3.6 gr. karbonhidrat
0 kolesterol
0.2 gr. yağ
0.7 gr. lif

Kuşkonmazın sağlığımıza etkileri:


• Antioksidan içeriği yüksektir,


• Vitamin ve mineral yönünden zengindir, (Özellikle A vitamini )


• Güçlü bir idrar söktürücü olduğundan, halk diliyle kum dökücü etkisi vardır,


• Kalbi korur ve güçlendirir. Kalp yetmezliğine bağlı ödemlerin atımı sağlar,


• Sindirimi kolaylaştırır,


• Gut hastalığı çekenler kuşkonmazı tüketmemelidir.


• Böbrek rahatsızlığı olanlar ise kuşkonmazı seyrek ve az yemelidir.

Sağlıklı ve fit günler dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder